Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Καθώς το Παγκόσμιο Φόρουμ Διάκρισης και Ριζοσπαστικής Δέσμευσης (Discernment And Radical Engagement, DARE) ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, 120 συμμετέχοντες από 30 διαφορετικές χώρες άρχισαν να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, φέρνοντας μαζί τους νέες ιδέες, δράσεις και εμπνεύσεις. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή της, Δρ. Νικόλαο Ασπρούλη, ο οποίος παρουσίασε μια σύντομη εισήγηση με θέμα: «“Για τη ζωή των …ζώων”: Η χριστιανική ανθρωπολογία επανεξεταζόμενη υπό το φως της κλιματικής κρίσης».

Το φόρουμ, με θέμα «Liberation quest(ion)s» («Εκστρατεία (ερωτήματα) απελευθέρωσης») ήταν ένας χώρος συνάντησης μελετητών και ακτιβιστών από διάφορα μέρη του κόσμου, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων ριζικά, δημιουργικά και δίκαια, ώστε να δημιουργηθούν πόροι που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον της βιβλικής και θεολογικής εκπαίδευσης. Η συνάντηση χωρίστηκε σε έξι ρεύματα: Οικολογία και Ανθρωποκαινισμός, Οικονομία και Ειρήνη, Ανάπτυξη και Αποικιοκρατία, Τελετουργίες και Τελετές, Σκλαβιές και Μαθητείες, και Κάνοντας Θεολογία στην Εποχή των Κρίσεων.

Το 2023 DARE καλωσόρισε έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετεχόντων από τον Παγκόσμιο Νότο, καθώς και έναν πρωτοφανή αριθμό νεαρών συμμετεχόντων, και όλοι έθεσαν δημιουργικά ερωτήματα για τις κύριες θεολογικές και βιβλικές κατευθύνσεις. Το φόρουμ καθοδηγήθηκε από μια Διευθύνουσα Ομάδα, η οποία δεσμεύτηκε μέσα σε 15 μήνες να σχεδιάσει, να συντονίσει και να συνεχίσει το φόρουμ με δημοσιεύσεις, διαδικτυακά σεμινάρια και άλλα μέσα επικοινωνίας, διαχέοντας τους καρπούς του DARE στο ευρύτερο παγκόσμιο κοινό του Συμβουλίου Παγκόσμιας Ιεραποστολής (CWM).

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ιεραποστολής, Dr Jooeseup Keum, ευχαρίστησε τους «προοδευτικούς και ανατρεπτικούς θεολόγους» του DARE για το έργο τους προς τη συλλογική διάκριση και τη ριζοσπαστική δέσμευση σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τον σύγχρονο κόσμο. Ο αγώνας για την απελευθέρωση είναι απείρως πολύπλοκος, είπε ο Keum. «Το CWM, ως μια κοινότητα μετασχηματιζόμενων μαθητών, τολμά να αφήσει τη δικαιοσύνη και την ειρήνη του Θεού να λάμψουν στον κόσμο», είπε. «Το DARE φέρνει προοδευτικούς θεολόγους, ηγέτες εκκλησιών και κοινωνικούς ακτιβιστές σε έναν απαιτητικό και δημιουργικό διάλογο, και έτσι διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην αλληλεπίδραση με την πίστη και τη ζωή, προσφέροντας ζωτική κριτική στα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και μεταφράζοντας την ακαδημαϊκή εργασία στον πνευματικό ακτιβισμό».

Δείτε την πρωτότυπη ανακοίνωση εδώ https://www.cwmission.org/as-dare-global-forum-concludes-theologians-bring-ideas-and-actions-back-to-the-grassroots/

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

 ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας, και έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι τρείς Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2