Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

5-8 Μαρτίου 2018, Μπολώνια, Ιταλία

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο με τίτλο «Ex Nihilo Zero Conference», το οποίο έλαβε χώρα στην Μπολώνια της Ιταλίας τον περασμένο Ιούνιο (18-22/6/2017), η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Θρησκευτικών Επιστημών διοργανώνει το πρώτο της ετήσιο συνέδριο και πάλι στην Μπολώνια, τον προσεχή Μάρτιο (5-8/3/2018).

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Θρησκευτικών Επιστημών είναι μια ερευνητική πρωτοβουλία που ξεκίνησε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό να προσφέρει μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών σε ακαδημίες και επιστημονικές εταιρείες, ενώσεις, ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, πανεπιστημιακά εργαστήρια, ομάδες και τμήματα, περιοδικά, εκδότες, μέσα ενημέρωσης και επιστήμονες στην Ευρώπη και τις γειτνιάζουσες περιοχές.

Δεδομένου ότι η θρησκεία διαδραματίζει πλέον κεντρικό ρόλο στον κόσμο όπου ζούμε, η επιστημονική γνώση και ο ακαδημαϊκός προβληματισμός για τις θρησκείες μπορούν να συμβάλουν στην ειρηνική συνύπαρξη και την υπέρβαση του θρησκευτικού αναλφαβητισμού, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και ευρύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα αποτελείται από συνεδριάσεις της Ολομέλειας (κεντρικές ομιλίες και τράπεζες λόγου) όπως επίσης και από παράλληλες συνεδρίες και ποικίλες εκδηλώσεις.

Στους κεντρικούς ομιλητές περιλαμβάνονται οι: Andres Winroth (Πανεπιστήμιο Yale, ΗΠΑ); Philip Reynolds (Πανεπιστήμιο Emory, ΗΠΑ); Risto Saarinen (Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Φινλανδία); Else Marie Wiberg-Pedersen (Πανεπιστήμιο Aarhus, Ολλανδία); Mona Siddiqui (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Ηνωμένο Βασίλειο); Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας (Ακαδημία Αθηνών); Christoph Markschies (Πανεπιστήμιο Humboldt, Βερολίνο, Γερμανία) και πολλοί άλλοι.

Τρεις τράπεζες λόγου έχουν ήδη προγραμματιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή με θέματα όπως «Θρησκεία και αλλαγή στην Ευρώπη», καθώς επίσης και για τη θέση που κατέχουν οι μορφές του Μωυσή και του Αριστοτέλη στην ιστορία και τη θεολογία των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Σχετικά με τις προτάσεις για τράπεζες λόγου και ανακοινώσεις που έχουν ήδη επιλεγεί, βλ. την επίσημη σελίδα του προγράμματος: https://www.europeanacademyofreligion.org/program

Για την πρόσκληση διοργάνωσης στρόγγυλων τραπεζών και εισηγήσεων, για εκθέσεις βιβλίων ή βιβλιοπαρουσιάσεις βλ. https://docs.wixstatic.com/ugd/8f958c_029c76c652e4472787816a31f86846a7.pdf

Για τη φόρμα υποβολής προτάσεων για τράπεζες λόγου και εισηγήσεις βλέπε κατά περίπτωση τους ακόλουθους συνδέσμους:

Για τις τράπεζες λόγου: http://forms.fscire.it/forms/submit/panel/

Για τις εισηγήσεις: http://forms.fscire.it/forms/submit/paper/

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων για τράπεζες λόγου και εισηγήσεις είναι η 20η Δεκεμβρίου 2017.

Η καταληκτική προθεσμία εγγραφής μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος είναι η 16η Φεβρουαρίου 2018 (βλ: http://forms.fscire.it/forms/submit/registration/)

Για μια επισκόπηση των κατά περίπτωση χρεώσεων συμμετοχής (για φοιτητές, διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, νέους ή παλιούς ερευνητές, Καθηγητές, μέλη ή μη μέλη της Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών) βλ.: https://www.europeanacademyofreligion.org/

Όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες είναι αποδεκτές ως γλώσσες εργασίας του συνεδρίου. Ωστόσο, για την αρτιότερη διοργάνωση των συνεδριών, μόνο μία γλώσσα θα γίνεται δεκτή στο πλαίσιο κάθε επιμέρους συνάντησης. Καθώς δεν θα υπάρχει η τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, ενθαρρύνεται η χρήση της αγγλικής γλώσσας και η προετοιμασία σχετικού με τις εκδηλώσεις βοηθητικού εποπτικού υλικού.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί κι ένας διεθνής διαγωνισμός για το δίκαιο και τη θρησκεία, ο οποίος θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την ICLARS – Διεθνής Κοινοπραξία για τις Νομικές και Θρησκευτικές Σπουδές. Διάφορες ομάδες εντός και εκτός Ευρώπης θα υποστηρίξουν μια υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιφανείς ερευνητές και ενεργοί δικαστικοί λειτουργοί κι από τα δύο δικαστήρια θα συμμετέχουν ως δικαστές στα δύο Δικαστήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες, την εγγραφή, τις χρεώσεις, την επιδότηση ταξιδιού και τη διαμονή αναφορικά με το προσεχές συνέδριο, καθώς και πληροφορίες για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της Ακαδημίας και τη συνδρομή που απαιτείται, βλ.: https://docs.wixstatic.com/ugd/8f958c_029c76c652e4472787816a31f86846a7.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή της Ακαδημίας και τα μέλη της προσωρινής Εκτελεστικής της Επιτροπής, βλ.:

https://www.europeanacademyofreligion.org/missionstatement/

https://www.europeanacademyofreligion.org/who-we-are/

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις

Πολιτική, Κοινωνία και Πολιτισμός στην Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Πολιτική, Κοινωνία και Πολιτισμός στην Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Πρόγραμμα Συνεδρίου Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 18.00-18.30 Εγγραφές Α΄ Συνεδρία Προεδρεύων: Παντελής Καλαϊτζίδης Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών 18.30 - 18.45 Έναρξη Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2