Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Πραγματοποίηση περιβαλλοντολογικής διάλεξης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΟΡΑ

Η πέμπτη εκδήλωση του περιβαλλοντολογικού επιμορφωτικού κύκλου εκδηλώσεων για κληρικούς και λαϊκούς της Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας Βόλου, η οποία αποτελεί την πρότυπη «πράσινη ενορία» στο πλαίσιο των οικολογικών δράσεων της Μητροπόλεως, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2025. Ομιλητής ήταν ο Δρ Λεωνίδας Κυργιάκος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Αγροτικής Οικονομίας και Συμπεριφοράς Καταναλωτή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η εξέλιξη και η σημασία των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων στη σύγχρονη αγορά».

Ο Λεωνίδας Κυργιάκος αναφέρθηκε αρχικά στα μοντέλα ποιοτικής κατηγοριοποίησης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (λ.χ. προϊόντα Π.Ο.Π.). Στη συνέχεια επεσήμανε τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στον ορίζοντα των προσπαθειών του πλανήτη για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Τέλος, επισήμανε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία (με ειδική αναφορά σε προγράμματα που υλοποιούνται στο Εργαστήριο Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) στη βελτίωση της παραγωγής τροφίμων και στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν στην αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο επιμορφωτικός περιβαλλοντολογικός κύκλος διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και την Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας της Περιφέρειας Δημητριάδος. Στόχος του είναι η ενημέρωση γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, την ευαισθητοποίηση σε θέματα κλιματικής κρίσης και τη συζήτηση γύρω από πρακτικές προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Η επόμενη εκδήλωση στον κύκλο αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου με ομιλητή τον Δρ Νικήτα Μυλόπουλο, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων.

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

Διαδικτυακή διάλεξη Αριστοτέλη Παπανικολάου με θέμα: «“Υπέρ της του κόσμου ζωής”

Διαδικτυακή διάλεξη Αριστοτέλη Παπανικολάου με θέμα: «“Υπέρ της του κόσμου ζωής”

Διαδικτυακή διάλεξη Αριστοτέλης Παπανικολάου “ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΖΩΗΣ”: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025, 8 Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2