Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Φωτογραφική Έκθεση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μύνστερ, Γερμανία, 27 Ιουνίου 2024 κ.ε.

Έκθεση με φωτογραφίες της Όλιας Γκλούσενκο και του Κωστή Δρυγιανάκη θα πραγματοποιηθεί στο Μύνστερ της Γερμανίας. Η έκθεση διοργανώνεται από την Προτεσταντική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μύνστερ σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και έχει τίτλο «Συναντήσεις με την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη στην Ελλάδα» (“Begegnungen mit dem Orthodoxen Christentum in Griechenland”). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της Προτεσταντικής Θεολογικής Σχολής, με παρουσία των καλλιτεχνών. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή το Συνέδριο «Ορθόδοξος Χριστιανισμός και Πολιτικές Ταυτότητας» που διοργανώνεται από την Έδρα Ορθόδοξης Θεολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και άλλους οργανισμούς.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από ναούς, ξωκλήσια και μοναστήρια της Μητρόπολης Δημητριάδος, τραβηγμένες στο διάστημα σχεδόν μιας εικοσαετίας (από το Πάσχα του 2005 ως το Πάσχα του 2024). Εστιάζει στη σημερινή πραγματικότητα του Ορθόδοξου χριστιανισμού στην ελληνική επαρχία, χωρίς να αποτελεί κάποια αξιολογική ή διεξοδική καταγραφή. Ενσωματώνοντας αντιλήψεις της σύγχρονης πολιτισμικής ανθρωπολογίας, οι δυο φωτογράφοι επιχειρούν να προσδώσουν ορατότητα στον γενικά αγνοημένο αυτό κόσμο, αναζητώντας την ομορφιά που κρύβεται στις καθημερινές λεπτομέρειες και στις συνεχείς μεταμορφώσεις της παλαιάς εκκλησιαστικής κληρονομιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι η δουλειά της Όλιας Γκλούσενκο και του Κωστή Δρυγιανάκη παρουσιάστηκε και με τη μορφή ενός λευκώματος με τίτλο «“ἐν τῇ ὁδῷ, ᾗ ἐπορεύθημεν”: Ασύχναστοι τόποι στη Μητρόπολη Δημητριάδος», που εκδόθηκε to 2022 από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ευρωπαϊκού προγράμματος Resilience.

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

 ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας, και έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι τρείς Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2