Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη στρογγυλή τράπεζα της σειράς Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040, με τίτλο Εμείς και οι "άλλοι": Δεδομένα και προοπτικές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Γιώργος Πρεβελάκης (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ), η Βασιλική Γιακουμάκη (Επικ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και ο Δημήτρης Μόσχος (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ). Τη εκδήλωση συντόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040»

Στο τέλος των ομιλιών, σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του τ. Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή.

To βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Q8jI2TfGQq0&t=812s (ελληνικά) και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=KSKFE4hdTDk (αγγλικά).

 

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Το Ισλάμ στην Ελλάδα και την ...

Σεπτέμβριος
Δευτέρα
27
Αλεξανδρούπολη, Ξενοδοχείο Εγνατία, 27 Σεπτεμβρίου...
19:00 h

Προαναγγελίες

Σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας - Πρόσκληση Συμμετοχής

Σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας - Πρόσκληση Συμμετοχής

Ο Τομέας Έρευνας, Διαχείρισης και Συντήρησης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου οργανώνει για τρίτη Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2