Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» διοργανώνει, στις 14 και 15 Μαΐου 2021, την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με τίτλο «Οι άλλες γλώσσες του Θεού: Ο διάλογος της θεολογίας με την τέχνη». Η Συνάντηση είναι αφιερωμένη στην αμφίδρομη σχέση θεολογίας και τέχνης και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Το Συνέδριο απευθύνεται στους θεολόγους της ακαδημαϊκής κοινότητας, στους εκπαιδευτικούς του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε ερευνητές και φοιτητές από τους χώρους της θεολογίας και της τέχνης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
Όπως αναφέρεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Συνδέσμου, βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση της πολυεπίπεδης και πολυσήμαντης σχέσης της θεολογίας με την τέχνη, στα πεδία της εκκλησιαστικής ζωής, της ακαδημαϊκής έρευνας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Κεντρικοί άξονες της Συνάντησης είναι, αφενός, ο διάλογος για τις διαδρομές των καλλιτεχνικών εκφάνσεων της θεολογίας και, αφετέρου, η ανίχνευση θεολογικών και θρησκευτικών προεκτάσεων ή εκφράσεων της τέχνης. Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (14 Μαΐου), θα αφιερωθεί στα βασικά θεωρητικά-ερευνητικά ερωτήματα που αφορούν στο κεντρικό θέμα, ενώ η δεύτερη ημέρα (15 Μαΐου), είναι προσανατολισμένη σε επιμέρους θεματικές περιοχές, στις οποίες παρουσιάζονται ενδεικτικές προτάσεις διδακτικών εφαρμογών, κυρίως στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η αναλυτική ανακοίνωση και το πρόγραμμα βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://issuu.com/kairos.theologoi/docs/programma_kairos_mais_21

https://eduthriskeftika.blogspot.com/2021/05/blog-post.html

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, υπενθυμίζει την παρουσία τεσσάρων συνεργατών της στη Συνάντηση. Συγκεκριμένα, στις 15 Μαΐου, ώρα 09.00-09.30, στο Εργαστήριο «Η τέχνη ως εργαλείο ανάπτυξης κριτικής σκέψης», ο Απόστολος Μπάρλος και η Βάσω Γώγου παρουσιάζουν το θέμα «Αναπτύσσοντας κριτικό στοχασμό μέσω της τέχνης στο μάθημα των Θρησκευτικών», ενώ την ίδια μέρα, ώρα 12.45-13.15 στο Εργαστήριο «Ετερότητα και βία» ο Νίκος Τσιρέβελος παρουσιάζει το θέμα «#EDUC8: Ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τη συμβολή των θρησκειών στην ανάσχεση της βίας. Η τέχνη ως διδακτικό εργαλείο» και ο Χρήστος Φραδέλλος παρουσιάζει το θέμα «Αξιοποιώντας την τέχνη στο Πρόγραμμα EDUC8: Διδακτικές προτάσεις». 

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της Συνάντησης είναι https://bit.ly/3u4Q9vT (μέσω της πλατφόρμας zoom).

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

Διεθνές συνέδριο: «Ορθόδοξες Επινοήσεις της Ανατολής»

Διεθνές συνέδριο: «Ορθόδοξες Επινοήσεις της Ανατολής»

Διεθνές Συνέδριο ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 16-19 Ιουνίου 2022 Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» Μελισσάτικα, Βόλος Από την εποχή της διαμάχης μεταξύ Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2