Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Έκδοση συλλογικού τόμου

Mahmoud Masaeli, Nikolaos Asproulis, Rico Sneller & Timo Slootweg (επιμ.)

Faith in Democracy. Justice, Politics and Transcendence ,

από τις εκδόσεις Gombel & Svacina, 2020

Το βιβλίο είναι προϊόν ενός κοινού, διεθνούς εγχειρήματος τριών συνεργαζόμενων ερευνητικών φορέων: του διεπιστημονικού δικτύου Faith in Democracy (Πανεπιστήμιο του Leiden, Ολλανδία), του Alternative Perspectives and Global Concerns (Καναδάς) και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου (Ελλάδα).

Το βιβλίο αυτό διερευνά την πνευματική δυναμική της πίστης, του μυστικισμού και της υπερβατικότητας, απαντώντας στους κινδύνους ενός μυθοποιημένου κράτους και του καθαγιασμού της (φιλελεύθερης) δημοκρατίας και του κράτους δικαίου της. Στο πλαίσιο αυτό αναζητά μία θεραπευτική διέξοδο από την παθολογική μεταμόρφωση αυτών των θεσμών σε ό,τι αποκαλείται πολιτικές θρησκείες. Στην προοπτική αυτή, διερευνά τη σημασία της πνευματικότητας και της υπερβατικότητας για την πολιτική νομιμοποίηση, τη δημοκρατική συμμετοχή και τη διεθνή συνεργασία, το δίκαιο και την πολιτική.

Περισσότερες πληρoφορίες για το βιβλίο εδώ.

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις

Πολιτική, Κοινωνία και Πολιτισμός στην Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Πολιτική, Κοινωνία και Πολιτισμός στην Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Πρόγραμμα Συνεδρίου Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 18.00-18.30 Εγγραφές Α΄ Συνεδρία Προεδρεύων: Παντελής Καλαϊτζίδης Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών 18.30 - 18.45 Έναρξη Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2