Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

3η Διεθνής Διάσκεψη – Halki Summit του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πολεως με θέμα «Θεολογική κατάρτιση και οικολογική ευαισθητοποίηση»

Κωνσταντινούπολη, 31 Μαίου-4 Ιουνίου, 2019

Από 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φιλοξένησε την τρίτη διάσκεψη της Χάλκης. Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος διακεκριμένοι εκπρόσωποι ορθοδόξων θεολογικών σχολών και σεμιναρίων από όλο τον κόσμο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα «Θεολογική Κατάρτιση και οικολογική ευαισθητοποίηση». Περίπου 50 εκπρόσωποι από περισσότερα από 40 ιδρύματα ήταν παρόντες.

Η Διάσκεψη της Χάλκης διοργανώθηκε ως διεπιστημονικό συνέδριο εργασίας. Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τις εκθέσεις διακεκριμένων θεολόγων (Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών) που ασχολούνται με το πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος, συζητώντας τρόπους με τους οποίους η οικολογική ευαισθητοποίηση μπορεί να καλλιεργηθεί και προωθηθεί στα Ορθόδοξα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο μέσω μαθημάτων και άλλων προγραμμάτων που σχετίζονται με τη φροντίδα δημιουργίας. Ο απώτερος στόχος είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στα βασικά προγράμματα σπουδών των θεολογικών ιδρυμάτων, συνεχίζοντας το πνεύμα του διαλόγου και της ανταλλαγής που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διασκέψεων, καθώς και η μακροχρόνια ανησυχία και οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί τρεις δεκαετίες για την προστασία του φυσικό περιβάλλον.

Οι δύο πρώτες διασκέψεις συγκέντρωσαν ακτιβιστές και επιστήμονες, δημοσιογράφους και επιχειρηματικούς ηγέτες, θεολόγους και ακαδημαϊκούς, προκειμένου να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν σε ποικίλα πνευματικά πεδία. Η πρώτη Διάσκεψη της Χάλκης έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2012 με θέμα «Παγκόσμια ευθύνη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα», ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015 και συγκέντρωσε πρωτοπόρους και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο σε μια συζήτηση σχετικά με το περιβάλλον, τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Νικόλαο Ασπρούλη, Αναπληρωτή Διευθυντή.

Για να δείτε το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και πληροφορίες για τις προηγούμενες Διασκέψεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://www.halkisummit.com/

Για φωτογραφίες από τη Διάσκεψη πατήστε εδώ

Το παρόν δελτίο τύπου στηρίζεται στο επίσημο ανακοινωθέν της Διάσκεψης της Χάλκης.

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις

3η ετησια συνάντηση Θεολόγων

01 Σεπτεμβρίου 2019
3η ετησια συνάντηση Θεολόγων

Η Ορθόδοξη Θεολογία μεταξύ κριτικής σκέψης και ανορθολογισμού 6 Σεπτεμ...

Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

07 Μαΐου 2019
Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σας προσκαλεί σε εκδήλωση για το έ...

Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο : Μορφές χριστιανικών αφηγηματικών κειμένων: Θεολογ...

18 Απριλίου 2019
 Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο :  Μορφές χριστιανικών αφηγηματικών κειμένων:  Θεολογικές και θύραθεν προσεγγίσεις

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο με...

Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία»

13 Μαρτίου 2019
Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία»

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο σε συνεργασία με...