Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου οι εργασίες του Διεθνούς ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ του προγράμματος Narrate («Αφηγήσου») που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας» στη Σόφια της Βουλγαρίας με συμμετοχές από την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη της, Κωστή Δρυγιανάκη, που μίλησε με θέμα «Μια εικόνα, ένα βιβλίο, ένας ιστότοπος: Εμείς και οι ψηφιακές απεικονίσεις της εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://narrateproject.eu/conference, ενώ τα πρακτικά του Συνεδρίου είναι σε διαδικασία έκδοσης.

Δυστυχώς η ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου συνέπεσε με την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεόφυτου, το βράδυ της 13 ης Μαρτίου. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών εκφράζει την κατ’ άνθρωπον θλίψη της για το γεγονός και εύχεται ο διάδοχος του να ανοίξει μια νέα σελίδα στη πορεία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

 ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - 4ος Κύκλος

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας, και έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι τρείς Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2