Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, ο Δρ Andrej Jeftić εξελέγη νέος Διευθυντής της Επιτροπής «Πίστη και Τάξη» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ).

Ο Δρ Jeftić, Ορθόδοξος θεολόγος από τη Σερβία, υπηρετεί ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Υπηρέτησε επίσης ως θεολογικός σύμβουλος στην Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη. Συμμετέχοντας στην οικουμενική κίνηση από τότε που ήταν φοιτητής, επικέντρωσε τη διδακτορική του έρευνα στο έργο του οικουμενικού θεολόγου Thomas F. Torrance. Το 2013 έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη 10η Συνέλευση του ΠΣΕ στο Μπουσάν της Κορέας. Έκτοτε, υπηρέτησε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ και από το 2018 ως μέλος της Επιτροπής Προετοιμασίας της Συνέλευσης του ΠΣΕ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Έλαβε επίσης μέρος, κατόπιν προσκλήσεως ως συντονιστής μαθημάτων στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οικουμενικού Ινστιτούτου το 2022. Έχει επίσης συνεργαστεί και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια και σεμινάρια της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

«Το έργο και η αποστολή της Επιτροπής “Πίστη και Τάξη” αντιστοιχούν βαθιά με τις βασικές μου πεποιθήσεις και αξίες που καθοδήγησαν τη ζωή και τη θεολογική μου εξέλιξη», δήλωσε. «Για να είμαστε συνεπείς στην κλήση του Χριστού και στην ίδια τη φύση της αποκάλυψης του Θεού, που μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο ως γεγονός κοινωνίας, πιστεύω ότι η θεολογία πρέπει να είναι οικουμενική». Ο Δρ. Jeftić θεωρεί επίσης ότι η θεολογία πρέπει να είναι καθολική. «Αν εγκλωβιστεί μέσα σε φαντασιακά όρια, είτε ακαδημαϊκά είτε εκκλησιαστικά, η θεολογία αποτυγχάνει να προσφέρει την υπηρεσία της στον κόσμο».

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου τον συγχαίρει θερμά για την εκλογή του στη νέα του θέση και προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασία μαζί του.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΠΣΕ εδώ https://www.oikoumene.org/news/wcc-appoints-dr-andrej-jeftic-as-new-director-of-commission-on-faith-and-order

*φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

  • 1
  • 2