Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Kάθε χρόνο τον Ιανουάριο λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, σ΄όλη τη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου ευρύ φάσμα εκδηλώσεων σχετιζόμενων με την Εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών.Στην κεντρική ακολουθία της Εβδομάδας για την ενότητα συμμετέχουν όλες οι εκκλησίες του Μονάχου, Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική, Ορθόδοξη, Κοπτική και όλες οι Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες.

Έλαβαν μέρος ο Καρδινάλιος Μονάχου και πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνόδου της Γερμανίας, Σεβ. Reinhard Marx, ο ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Heinrich Bedford-Strohm, ο ορθόδοξος Ρουμάνος Επίσκοπος Κρονστάνδης θεοφιλ. κ. Σοφιανός, όπως και εκπρόσωποι αριθμητικά μικρότερων Εκκλησιών.

Συνδιοργανωτής ήταν επίσης το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας (ACKiB). Ορθόδοξο μέλος του προεδρείου της είναι ο από το Μούρεσι καταγόμενος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης. Διευθυντής του είναι ο θεολόγος Γεώργιος Βλαντής, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι επιστημονικός συνεργάτης και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης περιήλθε δίσκος, το ποσό του οποίου αποφασίστηκε να σταλεί στο Βόλο, προς στήριξη κοινωνικών προγραμμάτων της Μητρόπολης Δημητριάδος για τους Σίντι και Ρομά, σε θέματα ενσωμάτωσης, παιδείας, εκμάθησης επαγγέλματος, επαγγελματικής αποκατάστασης κ.λ.π.

«Είναι για μας ευχάριστο το γεγονός ότι οι Εκκλησίες του Μονάχου έδωσαν με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης και έμπρακτης αγάπης για ομάδες συμπατριωτών μας στο Βόλο, που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα η νεολαία, για μια αρμονική και δίκαιη κοινωνική ενσωμάτωση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Αναδημοσίευση από e-thessalia.gr

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Νέες Εκδηλώσεις

Δεκέμβριος
Τρίτη
31
Νέες εκδηλώσεις και συνέδρια της Ακαδημίας...

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας

07 Δεκεμβρίου 2018
Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας

Οργάνωση Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο, Τομέας Έ...

Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην Αθήνα

25 Μαΐου 2018
Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην  Αθήνα

O διεθνούς φήμης φιλόσοφος Charles Taylor, Ομότιμος Καθηγητής του Πανε...

3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ...

09 Μαΐου 2018
3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ Μουσικολογίας

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου Τομέας Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολο...