Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Διευθυντή

της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

22 Ιουνίου, 2018, Γενεύη, Ελβετία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, 2018 στη Γενεύη η δεύτερη συμβουλευτική συνάντηση του Δικτύου Ιδρυμάτων Ανώτερης Οικουμενικής Θεολογικής Εκπαίδευσης (NIHETE) στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Οικουμενική Θεολογική Εκπαίδευση (ETE) του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ). Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Ινστιτούτων που είναι μέλη του Δικτύου αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ τα οποία ασχολούνται με θέματα θεολογικής εκπαίδευσης εξ αφορμής της παρουσίας τους στη Γενεύη λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού.

Στη δεύτερη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο μέλλον του Δικτύου, στην σπουδαιότητα της θεολογικής εκπαίδευσης, στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν εν όψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕ στην Γερμανία το 2021, ενώ αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία, η επιτυχής διοργάνωση της συνάντησης του GETI (Παγκόσμιο Οικουμενικό Θεολογικό Ινστιτούτο) στην Arusha της Τανζανίας κ.ά.

Το 2015, η Επιτροπή του ΠΣΕ για την Οικουμενική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δημιούργησε μια μικρή ομάδα εργασίας, για να καθοδηγήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός δικτύου θεολόγων εκπαιδευτικών από κορυφαίους οικουμενικούς θεσμούς από όλο τον κόσμο, με σκοπό να συμβάλλει στο προγραμματικό έργο στον τομέα της περιφερειακής διασύνδεσης με τα οικουμενικά θεολογικά ιδρύματα και να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικουμενικής θεολογικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τον Μάιο του 2016, μια επιλεγμένη ομάδα αντιπροσώπων από ιδρύματα με μακρόχρονη εμπειρία στην οικουμενική θεολογική εκπαίδευση συναντήθηκε για πρώτη φορά στη Halle της Γερμανίας προκειμένου να επεξεργαστεί περαιτέρω την πρωτοβουλία αυτή.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου μέλος του Δικτύου αυτού από το 2017, εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή της, Δρ. Νικόλαο Ασπρούλη, ο οποίος είναι και συντονιστής από το 2014 του Δικτύου για τη θεολογική εκπαίδευση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (NELCEE).

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Νέες Εκδηλώσεις

Δεκέμβριος
Τρίτη
31
Νέες εκδηλώσεις και συνέδρια της Ακαδημίας...

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας

07 Δεκεμβρίου 2018
Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας

Οργάνωση Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Ερευνητικό Κέντρο, Τομέας Έ...

Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην Αθήνα

25 Μαΐου 2018
Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην  Αθήνα

O διεθνούς φήμης φιλόσοφος Charles Taylor, Ομότιμος Καθηγητής του Πανε...

3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ...

09 Μαΐου 2018
3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ Μουσικολογίας

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου Τομέας Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολο...