Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Διευθυντή

της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

22 Ιουνίου, 2018, Γενεύη, Ελβετία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, 2018 στη Γενεύη η δεύτερη συμβουλευτική συνάντηση του Δικτύου Ιδρυμάτων Ανώτερης Οικουμενικής Θεολογικής Εκπαίδευσης (NIHETE) στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Οικουμενική Θεολογική Εκπαίδευση (ETE) του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ). Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Ινστιτούτων που είναι μέλη του Δικτύου αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ τα οποία ασχολούνται με θέματα θεολογικής εκπαίδευσης εξ αφορμής της παρουσίας τους στη Γενεύη λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού.

Στη δεύτερη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο μέλλον του Δικτύου, στην σπουδαιότητα της θεολογικής εκπαίδευσης, στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν εν όψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕ στην Γερμανία το 2021, ενώ αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία, η επιτυχής διοργάνωση της συνάντησης του GETI (Παγκόσμιο Οικουμενικό Θεολογικό Ινστιτούτο) στην Arusha της Τανζανίας κ.ά.

Το 2015, η Επιτροπή του ΠΣΕ για την Οικουμενική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δημιούργησε μια μικρή ομάδα εργασίας, για να καθοδηγήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός δικτύου θεολόγων εκπαιδευτικών από κορυφαίους οικουμενικούς θεσμούς από όλο τον κόσμο, με σκοπό να συμβάλλει στο προγραμματικό έργο στον τομέα της περιφερειακής διασύνδεσης με τα οικουμενικά θεολογικά ιδρύματα και να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικουμενικής θεολογικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τον Μάιο του 2016, μια επιλεγμένη ομάδα αντιπροσώπων από ιδρύματα με μακρόχρονη εμπειρία στην οικουμενική θεολογική εκπαίδευση συναντήθηκε για πρώτη φορά στη Halle της Γερμανίας προκειμένου να επεξεργαστεί περαιτέρω την πρωτοβουλία αυτή.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου μέλος του Δικτύου αυτού από το 2017, εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή της, Δρ. Νικόλαο Ασπρούλη, ο οποίος είναι και συντονιστής από το 2014 του Δικτύου για τη θεολογική εκπαίδευση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (NELCEE).

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις

Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην Αθήνα

25 Μαΐου 2018
Δημόσια διάλεξη του Charles Taylor στην  Αθήνα

O διεθνούς φήμης φιλόσοφος Charles Taylor, Ομότιμος Καθηγητής του Πανε...

3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ...

09 Μαΐου 2018
3ο Διεθνὲς Μουσικολογικὸ καὶ Ἱεροψαλτικὸ Συνέδριο τοῦ Τομέα Ψαλτικῆς Τέχνης καὶ Μουσικολογίας

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου Τομέας Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολο...

Παρουσίαση της έκδοσης «Τέμπλον. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης. 20ός και 21...

08 Μαΐου 2018
Παρουσίαση της έκδοσης «Τέμπλον. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης. 20ός και 21ος αιώνας»

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Τομέας Βυζαντινών και Μεταβυζαντιν...

Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ορθοδοξία και Φονταμενταλισμός", 10-12 Μαΐου...

04 Μαΐου 2018
Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ορθοδοξία και Φονταμενταλισμός", 10-12 Μαΐου, Βελιγράδι, Σερβία

Από 10 έως 12 Μαΐου, 2018 θα πραγματοποιηθεί στοΒελιγράδι της Σερβίας...