Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας

0
0
0
s2sdefault

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, 2018 το ειδικό συμπόσιο με τίτλο «Σύγχρονη πνευματικότητα και φιλοσοφία της θρησκείας. Σχόλια στο έργο του John Cottingham», το οποίο διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη, Αθήνα). Το συμπόσιο έλαβε χώρα στο περιθώριο της παρουσίας του Καθηγητή John Cottingham στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα για τη σχέση αναλυτικής φιλοσοφίας και ορθόδοξης θεολογίας το οποίο διοργανώνεται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών από τον Οκτώβριο του 2016 (για περισσότερες πληροφορίες βλ. http://www.volos-analytictheology2016.org/ ).

Ο John Cottingham είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο), έχει συγγράψει ή επιμεληθεί περισσότερα από τριάντα βιβλία και 130 άρθρα σε συλλογικούς τόμους, αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά και εγκυκλοπαίδειες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν το πεδίο της φιλοσοφίας της θρησκείας, τη φιλοσοφία του Descartes και την ηθική φιλοσοφία. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο και το έργο του Καθηγητή John Cottingham ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.johncottingham.co.uk/

Στο συμπόσιο έλαβαν μέρος με σύντομες εισηγήσεις οι: Βύρων Καλδής, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Χαράλαμπος Βέντης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές επεχείρησαν να αναδείξουν πτυχές του έργου του τιμώμενου φιλοσόφου, θέτοντας επείγοντα ερωτήματα με σκοπό την εμβάθυνση στο έργο του στην προοπτική της συνάντησης της φιλοσοφίας της θρησκείας με καίριους θεολογικούς προβληματισμούς. Στη συνέχεια δόθηκε επαρκής χρόνος στον Καθηγητή Cottingham, προκειμένου να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις και να κάνει διάλογο με όλους τους παρισταμένους. Στο συμπόσιο έλαβαν μέρος αρκετοί Καθηγητές από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου, καθώς επίσης διδάκτορες, ερευνητές και φοιτητές που ασχολούνται με θέματα φιλοσοφίας της θρησκείας, αναλυτικής φιλοσοφίας και ορθόδοξης θεολογίας.

2018_01_24_sygx...
2018_01_24_sygx...

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις ...

Φεβρουάριος
Τετάρτη
28
Προσεχώς θα ανακοινωθούν ημερομηνίες νέων...

Ανακοινώσεις

«Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;»

21 Νοεμβρίου 2017
«Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;»

Εργαστηριακή Συνάντηση του Προγράμματος Ορθοδοξία και Επιστήμες ανά το...

Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;

30 Σεπτεμβρίου 2017
Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;

Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;Βόλος, συνεδρια...

Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;

31 Αυγούστου 2017
Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;

Εδώ και μήνες διεξάγεται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών...

Σεμινάριο : A Summer School On Ibadism: "Understanging Diversity Within Isl...

29 Ιουνίου 2017
Σεμινάριο : A Summer School On Ibadism: "Understanging Diversity Within Islam"

 Ο Τομέας Διαθρησκειακών Σπουδών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλο...