Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας

0
0
0
s2sdefault
Φωτογραφία από την παρουσίαση

Ed. By Christine Chaillot, Forward by His All Holiness the Ecumenical Patriarch Bartholomew I, Volos Academy Publications, 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση στην Ελλάδα της αγγλόφωνης έκδοσης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου με τίτλο The Dialogue Between Eastern Orthodox and Oriental Orthodox Churches:


Α. Στις 12 Μαΐου, 2017 στη Θεσσαλονίκη, στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Στη στρόγγυλη τράπεζα συμμετείχαν ο Στυλιανός Τσομπανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και η κ. Christine Chaillot, επιμελήτρια του τόμου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής. Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Παντελής Καλαϊτζίδης Δρ. Θ., Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, και στην οποία τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Οικουμενική Κίνηση» και «Διαθρησκειακός Διάλογος» και εντάχθηκε στην «Εβδομάδα Θεολογικού Λόγου και Τέχνης» του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Β. Στις 13 Μαΐου, 2017 στο Βόλο, στο ξενοδοχείο Park, στο πλαίσιο του συνεδρίου Ορθόδοξης Ερμηνευτικής της Καινής Διαθήκης. Στην στρόγγυλη τράπεζα συμμετείχαν ο Δημήτριος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, καθώς και η κ. Christine Chaillot, επιμελήτρια του τόμου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νικόλαος Ασπρούλης Δρ. Θ., Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.


Γ. Στις 18 Μαΐου, 2017 στην Αθήνα, στην Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. Στη στρόγγυλη τράπεζα συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος κ. Παύλος της Κοπτικής Εκκλησίας στην Ελλάδα (Κοπτορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος κ. Κόμιτας Οχανιάν της Αρμενικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ο Δημήτριος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, ο Νίκος Κουρεμένος, Δρ. Κοπτικών Σπουδών, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Hebrew University of Jerusalem, και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, καθώς και η κ. Christine Chaillot, επιμελήτρια του τόμου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νικόλαος Ασπρούλης Δρ. Θ., Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.


Και στις τρεις εκδηλώσεις, αλλά ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, έλαβαν μέρος σημαντικός αριθμός φοιτητών, Πανεπιστημιακών Καθηγητών, κληρικών και λαϊκών μελών από τις κοινότητες των Ανατολικών Εκκλησιών, ενώ οι συμμετέχοντες στην στρόγγυλη τράπεζα και η επιμελήτρια του τόμου είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις δυσκολίες και το μέλλον του θεολογικού διαλόγου μεταξύ των δυο παραδόσεων.


Το βίντεο της εκδήλωσης στην Αθήνα σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι You Tube της Ακαδημίας στο διαδίκτυο

 

2017_05_20_01_p...
2017_05_20_01_p...
2017_05_20_01_p...
2017_05_20_01_p...
2017_05_20_01_p...

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις ...

Φεβρουάριος
Τετάρτη
28
Προσεχώς θα ανακοινωθούν ημερομηνίες νέων...

Ανακοινώσεις

«Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;»

21 Νοεμβρίου 2017
«Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;»

Εργαστηριακή Συνάντηση του Προγράμματος Ορθοδοξία και Επιστήμες ανά το...

Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;

30 Σεπτεμβρίου 2017
Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;

Τι έχει να προσφέρει η θεολογία στις θετικές επιστήμες;Βόλος, συνεδρια...

Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;

31 Αυγούστου 2017
Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;

Εδώ και μήνες διεξάγεται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών...

Σεμινάριο : A Summer School On Ibadism: "Understanging Diversity Within Isl...

29 Ιουνίου 2017
Σεμινάριο : A Summer School On Ibadism: "Understanging Diversity Within Islam"

 Ο Τομέας Διαθρησκειακών Σπουδών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλο...