Βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο

0
0
0
s2sdefault
Εξώφυλλο Βιβλίου

Βασικός στόχος του συλλογικού αυτού τόμου είναι να λειτουργήσει ως βάση προβληματισμού γύρω από τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (της Κοπτικής, Αρμενικής, Αιθιοπικής και Συριακής παράδοσης), τόσο στον ανεπίσημο (ήδη από το 1964), όσο και στον επίσημο (από το 1985). Όπως είναι γνωστό το σχίσμα μεταξύ των δύο παραδόσεων ξεκίνησε με αφορμή την θεολογική έριδα που ξέσπασε γύρω από τις χριστολογικές διατυπώσεις που υιοθετήθηκαν από την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο (451). Ο θεολογικός διάλογος οφείλει σήμερα να γίνει ευρύτερα γνωστός και κατανοητός, όχι μόνο από θεολόγους και ερευνητές αλλά πρωτίστως από τους απλούς πιστούς. Ο τόμος αυτός φιλοδοξεί να κάνει ευρύτερα γνωστό το διάλογο αυτό σε όλες τις επιμέρους Εκκλησίες με σκοπό την περαιτέρω εμπέδωσή του.

Διαβάστε το βιβλίο

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε μέρος του βιβλίου (περιεχόμενα, εισαγωγή, επιλεγμένα κεφάλαια)
Κατεβάστε εδώ

Αγοράστε το βιβλίο

Πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από την Εκδοτική Δημητριάδος
Αγοράστε
  • Ιστορικό
  • Συνεργάτες
image
Ιστορικό και Σκοπός
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών λειτουργεί ως ένα ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, δίχως αμυντικά αντανακλαστικά ή απολογητική διάθεση, οργανώνοντας...
image
Gantry benefits from an extensive, and ever expanding, catalog of online and freely available documentation covering basic to more advanced topics.